Den Haag zingt voor Vrede……

Samen zingen verenigt mensen. Veel inwoners van Den Haag ervaren dit regelmatig, omdat ze zingen in een koor. Deze zangers delen de verbindende kracht van zingen graag met zo veel mogelijk andere Hagenaars en Hagenezen. Daarom komt een grote groep Haagse zangers op zaterdag 11 juni 2022  om 13.00 uur bij elkaar op het plein voor Amare. Zij zingen daar voor de vrede, specifiek in Oekraïne. Zing mee, met je koor, met een groepje mensen of gewoon in je eentje. Samen zingend ben je immers nooit alleen.

De zangers zingen het bekende Dona nobis pacem (‘geef ons vrede’) in canon, begeleid door koperblazers. Wil je meezingen? Wees welkom. Je krijgt ter plekke een flyer met de woorden en de muziek. Ken je het stuk nog niet? Geen probleem, binnen de kortste keren zing je mee. En er staan altijd zangers om je heen die je ondersteunen. Iedereen is welkom, of je nu beroepszanger, amateurzanger of douchezanger bent.

Vredeswens voor Oekraïne

De oorlog die zo dichtbij is, raakt ons allemaal. Daardoor wint ook de verbindende kracht van samen zingen aan kracht en betekenis. Zeker in Den Haag, de stad van vrede en recht. In onze stad verblijven veel Oekraïners. Zij worden speciaal uitgenodigd om mee te zingen of mee te luisteren, net als mensen die uit andere conflictgebieden naar onze stad zijn gekomen. Onze vredeswens gaat juist naar hen uit.

Altijd een Haags koor dat bij je past

Met de actie ‘Den Haag zingt voor vrede’ willen de zangers ook het plezier van samen zingen onder de aandacht brengen. Corona betekende voor veel koren twee jaren verplicht zwijgen. Niet zingen, niet samenkomen: het was een groot gemis. Nu samen zingen weer kan, zouden zo veel mogelijk inwoners van Den Haag moeten ervaren hoeveel voldoening dat geeft. Deelnemers en publiek krijgen daarom tijdens de zangactie een flyer met een verwijzing naar de vele koren van Den Haag, zodat ze zelf een koor kunnen uitzoeken dat bij hun smaak en ambitie past.

Een van de vele Haagse koren is het Residentie Bachkoor, dat deze zangactie organiseert. Dit jaar is het koor 150 jaar oud. Op zaterdag 11 juni 2022  om 20.00 uur zingt het Residentie Bachkoor zijn jubileumconcert in Amare, een verjaardagsgeschenk aan het Haagse publiek. Kijk voor meer informatie op www.bachensembles.nl en ga voor kaarten naar www.amare.nl.

Om een indicatie te krijgen van hoeveel mensen we ongeveer kunnen verwachten, verzoeken wij jullie je aan te melden via het emailadres:

zingenvoorvrede150@gmail.com Maar spontaan langskomen kan natuurlijk ook, geen probleem.

Hartelijke groet,

Jouke Osinga

06 10962846 (voor meer informatie)

Namens het Residentie Bachkoor

Aanbevolen nieuwsberichten