Aldert Fuldner

Aldert Fuldner heeft zich in korte tijd – ruim tien jaar alweer – zowel bij de koorleden als het publiek niet alleen geliefd maar heeft ook grote indruk gemaakt met zijn vele eigen composities en koorbewerkingen.

De muzikale leiding van het CRM berust vanaf 1 maart 2010 bij Aldert Fuldner (1971). Als dirigent is Aldert begonnen in de Nicolaaskerk te Den Helder. Hier dirigeerde hij het gemengde koor en het kinderkoor. Ook dirigeerde hij acht jaar lang bij de operettevereniging Harmonie uit Den Helder. Ook heeft Aldert een aantal grote klassieke operettes gedirigeerd. Als koorrepetitor werkte hij bij verschillende koren. Aldert is tevens dirigent van het Katwijks Christelijk Mannenkoor ‘Jubilate’ – het grootste christelijk mannenkoor van Nederland – en verder van het christelijk gemengd koor ‘Songs for You’ uit Beverwijk en van het christelijk mannenkoor De Lofstem uit Broek op Langedijk.

Aarnoud de Groen

De orgelbegeleiding van de CRM-concerten is sinds 1997 in vertrouwde handen van de vaste CRM-organist Aarnoud de Groen (1971). In 1984 maakte Aarnoud de Groen zijn debuut als concertorganist met een serie concerten op het orgel van de Hervormde Kerk te Pijnacker. In 1985 werd hij toegelaten tot de gecombineerde opleiding school en muziek aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Het is aan dit instituut dat Aarnoud de Groen bij Rienk Jiskoot zijn beroepsopleiding heeft gevolgd. Daarna heeft hij bij Ben van Oosten interpretatielessen gevolgd. In 1990 werd hij benoemd tot organist van de Julianakerk te Den Haag. Vanwege sluiting van de Julianakerk in 1997 is het Vierdagorgel overgeplaatst naar de Nederlandse Hervormde Bethlehemkerk te Den Haag; Aarnoud de Groen is toen met ‘zijn’ orgel meeverhuisd.

Aarnoud de Groen heeft zich in de loop van de ruim twintig jaar als onze vaste orgelbegeleider virtuoos ontwikkeld en wordt ook elders graag gevraagd, zowel als solistisch als begeleidend organist en pianist.